Lasarettsboulevarden 5 lgh nr 32

VINDSVÅNING MED BALKONG! En sofistikerad vy över de gamla takåsarna. Likt Monmartre! Vem vill inte stå här på balkongen med ett staffli, en kritvit duk och en terpentindoftande pensel? Vi är inte i Paris, men i alla fall i ”lilla Paris” och kreativiteten flödar även här… Vindsvåningen är smakfullt inredd. Den är modern men ändå rustik. Vi möter de släta väggarna likväl som de grovputsade. Vi har de öppna ytorna men också vinklarna och vrårna. Bostaden är precis så tilltalande och läcker som en vindsvåning ska vara. Och de är inte många här mitt i Kristianstads City.

 • Beskrivning

  INTERIÖR: - Entré och hall med vackert marmorgolv. - Helkaklat badrum i vitt/ljusgrått med handukstork, badkar, wc och handfat. Här är förberett för tvättmaskin och duschkabin om man önskar installera detta. - Sovrum/kontor med laminatgolv och praktisk garderobsförvaring. - Vardagsrum och kök i öppen planlösning. På golvet ligger laminat och som en läcker kontrast finns ett rustikt murat väggparti. - Kök med laminatgolv och utgång till balkong. Utrustningen består av spis, kyl och frys, mikrovågsugn samt fläkt. - Sovrum med charmigt murad vägg. - Klädkammare för smart förvaring. - Balkong med justerbar markis och exklusivt cumaro trägolv.

 • Fakta

  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Hunden 10

  Adress

  Lasarettsboulevarden 5 lgh nr 32

  Postnummer
  291 33
  Distrikt

  KRISTIANSTAD

  Område

  Centrum - Östermalm

  Boarea
  Ca ~92 m2
  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Torsdag 22 apr 2010
  Energiprestanda: 169 kWh/m2
  Bostadsrättsföreningen
  Namn

  Brf Hunden

  Bildades
  2010
  Byggår

  1901

  Hiss
  Ja
  Våning
  5 av 5
  Inre rep.fond
  Andelstal

  3,0861

  Byggnaden
  Allmän information

  Föreningen har till ändamål att främja medlemmars ekonomiska intresse genom att i föreningens hus upplåta bostäder åt medlemmar till nyttjande utan tidsbegränsning. Hunden (Org. Nr 769619-3924). Antal lägenheter: 37

  Inga avgiftshöjningar är planerade. Föreningens ekonomi är stabil och någon avgiftshöjning har inte behövts göras sedan 1/1 - 2014. 2016 gjordes t.o.m. en avgiftssänkning om 1,5 %.

  Byggnaden

  Föreningens fastighet består av flerbostadshus på adresserna Lasarettsboulevarden 5 och Föreningsgatan 9 A-D. Fastigheten byggdes år 1901 och renoverades i sin helhet 1986. Föreningen förvärvade 2010-06-17 fastigheten Hunden 10 i Kristianstad kommun av det kommunala bostadsbolaget AB Kristianstadbyggen.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme och (F) frånlufts ventilation. Fläktsystemet i hela fastigheten är på väg att bytas ut och kommer att bli ännu mer effektivt.

  Renoveringar

  2019: Ombyggnad i tunnel med ny belysning, omputsning och målning av fastighetens sockel. Varmvattensystem för kall- och varmvatten.

  2018: Har i huvudsak handlat om färdigställande av fönsterrenovering. Föreningen valt att behålla de befintliga ytterbågar och glas samtidigt som man har satt in helt nya isolerglas på insidan. Denna renoveringsåtgärd har gjorts för att för att kunna få ned energiförbrukningen i fastigheten utan att ändra på den vackra husfasadens karaktär. De nya fönsterna har också minskat ljudnivån från gatan. Ombyggnad av cykelgarage. Renovering, målning och omorganiserad av soprum. 3 nya parkeringsplatser. Renoverade ytterportar. Noda energiövervakning. Fortsatt LED konvertering av belysning.

  2016: LED-belysning av cykelförråd med rörelsedeckare installerade. Båda tvättstugornas ytskikt är renoverade samt är alla maskiner utbytta. Porttelefoner och passersystem är installerade i samtliga trappuppgångar, cykelskjul och soprum. Ny mätutrustning för kakelhalten/tappvattnets hårdhet har installerats. Genomgång av samtliga radiatorer i fastigheten, trasiga radiatorer har bytts ut och justeringar har gjorts på övriga. Nya porttelefoner har installerats. Brandlarm är uppsatta i alla offentliga utrymmen.

  2014–2015: Renovering av balkongerna.

  2014: Utfördes reparation av fasaden.

  1986: Utfördes stambyte i fastigheten. Ny spolning skedde våren 2017.

  Planerade renoveringar

  Nya hissar vecka 17. Grind till tunneln är beställd och levereras under våren 2020. En ny luftvärmeväxlare kommer att sättas in under våren 2020. Beräkning av kostnad för att installera solceller pågår.

  Övriga utrymmen

  Gemensamt cykelförråd, källarförråd som följer lägenheten, två nyrenoverade tvättstuga samt återvinningsbyggnad.

  Trevligt innergård med både utemöbler och grillmöjligheter under årets varmare månader.

  TV/Internet

  Fastigheten har bredband och digital-TV.

  Fastigheten är tillkopplad C4 stadsnät via Itux.

 • Kostnader

  4 685 kr/månad (värme och vatten)
  Hushållsel
  200 kr/månad
  Hemförsäkring
  100 kr/månad
  Summa driftskostnader
  300 kr/månad
  Personer i hushållet
  2

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Kristianstad är en trevlig handelsstad med utbud av butiker längs gågator, Gallerian Boulevard och C4 shopping. Från Lasarettsboulevarden finns centrums handels- och serviceutbud på gångavstånd. Flertalet olika mysiga caféer, bra restaurang utbud, pubar, matbutiker och banker. Här finns både teater och biograf. Kristianstad Arena erbjuder såväl idrott som musik och kultur. För naturupplevelser finns härliga Vattenriket endast fem minuters promenadavstånd från centrum. Längs Hammarsjön ligger trevliga promenadstråk. Tivoliparkens stora gräsytor kan bland annat nyttjas för utomhusaktiviteter såsom lek, avkoppling och bollspel. Härlig kombination av närhet till både parkliv och shopping!

  Utmärkta kommunikationsmöjligheter med flertalet stadsbussar samt cykelavstånd till Kristianstad Central med avresor med tåg och Skånetrafikbussar. Det tar strax över en timme med tåg till Malmö. Kastrup och Köpenhamn nås på mindre än två timmar.

 • Dokument & Länkar

Budgivning

Budgivare Datum Bud
3 tis 18 feb 13:14 2 185 000 kr
1 mån 17 feb 17:26 2 170 000 kr
2 mån 17 feb 16:55 2 150 000 kr
1 mån 17 feb 16:33 2 140 000 kr
2 mån 17 feb 16:22 2 130 000 kr
1 sön 16 feb 13:35 2 100 000 kr

Intresserad av denna bostad?

Anmäl Intresse

Fakta

Pris:
1 995 000 kr (Högstbjudande)
Adress:
Lasarettsboulevarden 5 lgh nr 32, Centrum - Östermalm
Yta:
92
Rum:
3 RoK
Trappor:
5 av 5
Avgift:
4 685 kr/månad (värme och vatten)

Ansvarig mäklare

Karta

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!
Jag äger mitt nuvarande boende
Jag har finansiering

Tack för ditt meddelande!