Föreningsgatan 9A lgh nr 15

TAKROSETTER & FISKBENSPARKETT! En klassisk och välbevarad sekelskifteslägenhet, i stans bästa bostadsrättsförening BRF Hunden är till salu. Ett pampigt representationsboende för dig som värdesätter arkitektur och skandinavisk design. Fiskbensparketten i original är välpolerad. Pardörrarna som skjuts in i väggen är intakta. Takhöjden fenomenal. Våningen är en investering i svensk byggnadsvård – likaväl som i ett modernt och komfortabelt boende. De två balkongerna har fin utsikt och vackra smidesräcken. Välkommen till ditt nya hem – där fönsternischerna är lite djupare, ljusinsläppet lite större och välbefinnandet totalt.

 • Beskrivning

  INTERIÖR: - Välkomnade hall som med sin centrala och genomgående placering väver samman hela lägenheten. Härifrån nås samtliga rum via tre olika alternativ. På golvet ligger lackad ekparkett.

  • Vardagsrummet är magiskt med sin placering i fastighetens torn, med en balkong på vardera sida om tornet. Vacker fiskbensparkett i original, tapetserade väggar och ett vidunderligt ljusinsläpp.

  • Härligt kök med plats för stort matbord. Utrustningen består av kyl och frys, diskmaskin, fläkt samt spis. På golvet ligger ekparkett.

  • Sovrum med mycket rymd, bra förvaringsplats i garderober, parkettgolv samt dekorativ öppen spis (eldningsförbud). Bakom en avskärmande vägg med garderober har sovrummet delats av till en mindre plats som idag har en smart lösning av övernattningsplats i form av en våningssäng som är monterad på väggen (ingår inte i köpet, men kan köpas till). Alternativt om en walk in closet önskas så är detta en lämplig plats för förverkligande.

  • Badrum med dusch, ny wc, nytt handfat, handdukstork och inbyggt badrumsskåp. Automatisk belysning med dimmerfunktion.

 • Fakta

  Fastighetsbeteckning

  Hunden 10

  Objektstyp
  Lägenhet
  Adress

  Föreningsgatan 9A lgh nr 15

  Postnummer
  291 33
  Postort

  Kristianstad

  Område

  Centrum - Östermalm

  Boarea
  Ca ~98 m2
  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Bostadsrättsföreningen
  Namn

  Brf Hunden

  Bildades
  2010
  Byggår

  1901

  Hiss
  Ja
  Våning
  4 av 5
  Inre rep.fond
  Andelstal

  3,2720

  Byggnaden
  Allmän information

  Föreningen har till ändamål att främja medlemmars ekonomiska intresse genom att i föreningens hus upplåta bostäder åt medlemmar till nyttjande utan tidsbegränsning. Hunden (Org. Nr 769619-3924). Antal lägenheter: 37

  Byggnaden

  Föreningens fastighet består av flerbostadshus på adresserna Lasarettsboulevarden 5 och Föreningsgatan 9 A-D. Fastigheten byggdes år 1901 och renoverades i sin helhet 1986. Föreningen förvärvade 2010-06-17 fastigheten Hunden 10 i Kristianstad kommun av det kommunala bostadsbolaget AB Kristianstadbyggen.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme och (F) frånlufts ventilation. Fläktsystemet i hela fastigheten är på väg att bytas ut och kommer att bli ännu mer effektivt.

  Renoveringar

  2021: Ett rum i källaren har inretts till övernattningsrum för familj och vänner samt uppfräschning av intill liggande badrum.

  2020: Automatiska smidesgrindar till tunneln mot innergården från Föreningsgatan. Nya hissar. Ny belysnin på innergården 12 m höga vägglampor. Uppdaterat frånluftsfläkt. Uppdaterat återvinningssystem. Skapat 3 nya parkeringsplatser. Påbörjat installatiion av värmeväxlare.

  2019: Ombyggnad i tunnel med ny belysning, omputsning och målning av fastighetens sockel. Varmvattensystem för kall- och varmvatten.

  2018: Har i huvudsak handlat om färdigställande av fönsterrenovering. Föreningen valt att behålla de befintliga ytterbågar och glas samtidigt som man har satt in helt nya isolerglas på insidan. Denna renoveringsåtgärd har gjorts för att för att kunna få ned energiförbrukningen i fastigheten utan att ändra på den vackra husfasadens karaktär. De nya fönsterna har också minskat ljudnivån från gatan. Ombyggnad av cykelgarage. Renovering, målning och omorganiserad av soprum. 3 nya parkeringsplatser. Renoverade ytterportar. Noda energiövervakning. Fortsatt LED konvertering av belysning.

  2016: LED-belysning av cykelförråd med rörelsedeckare installerade. Båda tvättstugornas ytskikt är renoverade samt är alla maskiner utbytta. Porttelefoner och passersystem är installerade i samtliga trappuppgångar, cykelskjul och soprum. Ny mätutrustning för kalkhalten/tappvattnets hårdhet har installerats. Genomgång av samtliga radiatorer i fastigheten, trasiga radiatorer har bytts ut och justeringar har gjorts på övriga. Nya porttelefoner har installerats. Brandlarm är uppsatta i alla offentliga utrymmen.

  2014–2015: Renovering av balkongerna.

  2014: Utfördes reparation av fasaden.

  1986: Utfördes stambyte i fastigheten. Ny spolning skedde våren 2017.

  Planerade renoveringar

  Färdigställning installation värmeväxlare. Uppfräschning trapphus.

  Övriga utrymmen

  Gemensamt cykelförråd, källarförråd som följer lägenheten, två nyrenoverade tvättstuga samt återvinningsbyggnad.

  Trevligt innergård med både utemöbler och grillmöjligheter under årets varmare månader.

  TV/Internet

  Fastigheten har bredband och digital-TV.

  Fastigheten är tillkopplad C4 stadsnät via Itux.

 • Kostnader

  4 966 kr/månad (värme och vatten)

  Källarförråd, renhållning, vaktmästare samt fastighetsunderhåll.

  Avgiftsändringar

  Diskussioner har första om en mindre ökning inom de närmaste åren.

  Hushållsel
  267 kr/månad
  Hemförsäkring
  100 kr/månad

  I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Bostadsrättstillägget försäkrar den boendes underhållsansvar utöver den vanliga hemförsäkringen.

  Summa driftskostnader
  367 kr/månad
  Personer i hushållet
  2
  Överlåtelseavgift
  1 190 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  476 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Dokument & Länkar

 • Allmänt

  Övernattningsmöjlighet finns i källaren i föreningens nyrenoverade övernattningsrum. Alternativt kan våningssängen i sovrummet övertas mot ersättning.

Visningar

 • Lördag 30/10 kl 13:00 - 13:30Välkomna med er bokning till visningen. Anmälan krävs.

Intresserad av denna bostad?

Anmäl Intresse

Fakta

Pris:
2 495 000 kr (Högstbjudande)
Adress:
Föreningsgatan 9A lgh nr 15, Centrum - Östermalm
Yta:
97,5
Rum:
2 RoK
Trappor:
4 av 5
Avgift:
4 966 kr/månad (värme och vatten)

Ansvarig mäklare

Föreningens övernattningsrum i källaren

Planritningar

Karta

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!
Jag äger mitt nuvarande boende
Jag har finansiering

Tack för ditt meddelande!